КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ХЛАДИЛНИКА И ФРИЗЕРА: СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ХЛАДИЛНИКА И ФРИЗЕРА: СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Хладилникът и фризерът са най-използваните уреди в кухнята: не бихме могли да живеем без тях! За да сте сигурни, че тези два скъпоценни съюзника работят правилно и запазват своята „замръзнала“ ефективност, важно е да знаете как да почиствате хладилника и фризера по правилния начин!

Как да почистите хладилника и фризера: стъпки на почистване

1. Първо изпразнете напълно хладилника и фризера и се възползвайте от възможността да изхвърлите храната, която е лошо състояние или с изтекъл срок на годност.

2. Съхранете останалата храна в хладилна чанта, за да ограничите внезапните промени в температурата, докато почиствате.

3. Почистете вътрешните повърхности с разтвор от вода и оцет или с неабразивен препарат с чиста кърпа (за предпочитане микрофибърна).

4. Извадете рафтовете и ги почистете по същия начин.

5. Подсушете внимателно.

Как да размразите хладилника и фризера

Отстраняването на излишната скреж от хладилника и фризера е важна операция, която трябва да се повтаря периодично, но как да започнете?

1. Първо изключете уредите от контакта, за да не рискувате, когато ледът започне да се топи.

2. Поставете кърпа или много абсорбираща кърпа на дъното на хладилника, за да съберете водата (и да не рискувате да наводните пода)!

3. За размразяване използвайте шпатула или друг прибор, който сметнете за подходящ, но се уверете, че е направен от пластмаса: по-острите стоманени остриета могат да надраскат уреда ви.

4. Подсушете внимателно вътрешността.

5. Включете отново хладилника или фризера и поставете отново храната вътре, като се уверите, че правилната температура е възстановена.

Запомнете: почистването на хладилника е важно за вашето здраве и това на цялото ви семейство!

Как да почистите плесента от хладилника

Как да почистите миризлив хладилник? Ако хладилникът ви мирише лошо, това вероятно се дължи на мухъл, но не се притеснявайте: проверете всички храни и се уверете, че съхранявате в хладилника само храни в добро състояние.

Почистете съдовете и контейнерите с микрофибърна кърпа (тя ще ви помогне лесно да уловите и най-упоритите замърсявания и всякакви микроби).

Продължете с почистването на хладилника, както е посочено преди, и завършете работата с добавяне на етерични масла: освен че издават приятен аромат, те са много ефективни срещу образуването на мухъл.

След като вече знаете как да почистите хладилника, просто трябва да се снабдите с подходящите инструменти: микрофибърните кърпи Eudorex са супер абсорбиращи и ще намалят наполовина времето, прекарано в почистване на хладилника или фризера.

Ако търсите невероятно ефективни инструменти за почистване на вашия дом, посетете онлайн магазина на Eudorex, а ако нашите съвети за почистване са ви били полезни, продължете да следите нашия блог. До следващия път!

Оставете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:
Напиши кода

Най-продавани

Информация

Производители

Нови продукти

Промоции

Нашите магазини

Снабдители

Няма снабдител

Етикети