Сертификати:

Продуктите с този знак отговарят на Регламент за храните 1935/2004, който гласи, че материалите и предметите са предназначени за контакт с храни.
ISO 14021 е сертификат за опазване на околната среда.

Благодарение на мощните механични полиактивни влакна, намалихме употребата на химикали и получихме реална полза за околната среда и здравето. Освен това е икономически изгодно.
Висококачествена микрофибърна тъкан, изработена от 70% полиестер и 30% полиамид. Тази тъкан притежава изключителна почистваща способност. Микровлакната свързани с полиуретан допринасят за високата устойчивост на кърпите. Модифицираните полиактивни влакна са в състояние да премахнат и уловят мръсотията и бактериите с изключителна лекота. Кърпите се използват влажни, само с вода, почистват и обезмасляват в дълбочина, оставяйки повърхността напълно суха и дезинфекцирана.
Бързо и перфектно почистване с дълъг живот. Най-доброто решение за стъкло, огледала, хром, съдове и ламинат. Непрекъснати микроскопични влакна с висока плътност. От Рим до Амстердам - 1600 км. непрекъсната нишка в една кърпа.

GPP – Зелени обществени поръчки

10-годишен проект на Генералната дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия. Проектът има за цел да предостави насоки за „зелено“ купуване и се отнася до органите на държавни и частни институции. Насоките за закупуване на продукти от различни категории, относно Почистване, гласят:
* избягване или намаляване употребата на опасни химикали.
* подходящо обучение на персонала.
* употреба на кърпи за многократна употреба от микрофибър.
* употреба на сертифицирани продукти, които съответстват на критериите за еко маркировка.

Карбонов печат
внимателние към емисиите на CO2 при производството.

Нашите най-важни продукти са сертифицирани с Карбонов печат, който гарантира точен контрол на емисиите на газове, създали се по време на жизнения цикъл на продуктите: от суровина до изхвърлянето.

HACCP означава „Анализ на опасностите и контрол на критичните точки”.

В България със Закона за храните фирмите се задължават да имат въведена система HACCP или процедури в съответствие с нейните принципи.
Влакна със сребърни йони и бамбук, предназначени за унищожаване на бактерийте събрани в тъкънта. Всеки ден кърпата трябва да се изпира (препоръчително на 90°) за да се възвърне антибактериалния ефект на кърпата. Механичната сила за отстраняване на бактерии на нашите влакна в платовете Poliattiva е сертифициран от Университета на Неапол Федерико II.

ГЪБИ SFERATTIVA® С 2 ИТАЛИАНСКИ ПАТЕНТИ


SFERATTIVA® - разположени полиуретанови сфери, които усилват силата, приложена от пръстите върху повърхността. Един прост физически въпрос!

RETEATTIVA® - Заменя абразивните влакна. Иновативен принцип на действие: почиства без да драска. Специалната активна мрежа гарантира максимална  ефективност върху полепналите замърсявания,без да уврежда повърхностите; 3 пъти по-трайна от обикновения фибър.